(Solved) Solved: No Midi Tutorial=

Home > Solved No > Solved: No Midi

Solved: No Midi

The jumper wire that I used to connect the TX pin to the MIDI jack didn't flow current through it. It appears that Pro Tools does not receive any signals from my MIDI Controllers. I know very well how frustrating things seem when simple things like these don't workout. Adv Reply March 20th, 2014 #5 jejeman View Profile View Forum Posts Private Message Cake for coffee's sake Join Date Jun 2008 Beans 1,302 DistroUbuntu Studio Re: No sound from

create new project and midi track 1 and activate in > setup > arranger > "Arm Selected Track"2. But I have to send the message on button press, not release, so that's not an option for me.QuoteDo you really need it outside the main loop?In theory no, but I I found that the button on the Midisport that toggles between USB/Merge and THRU was set to THRU (a cat knocked it, possibly?). Adv Reply March 20th, 2014 #4 su:bhatta View Profile View Forum Posts Private Message Visit Homepage Skinny Soy Caramel Ubuntu Join Date May 2013 Location Hamunaptra Beans 618 DistroUbuntu Studio http://mutable-instruments.net/forum/discussion/3635/no-midi-in-shruthi-solved/p1

go back to cubasis and select midi track 1 and play on keyboardResult : midi track 1 iSEM is soundable5. Are you closed these APPs before you running cubasis with kinkkorg as midi input and using microsonic ?2. jimknopf Junior Member Posts: 116Joined: Sat Jul 05, 2014 6:31 pm Hasthanked: 3 times Beenthanked: 27 times Private message Top Re: Trouble with IAA midi by sdesign » Thu Jul

You cannot send that on click.You could make something like you have done, on click record the millis at that point into a variable.Then maybe you can always check how much Stroboscapes Newbie Posts: 9 Karma: 0[add] Re: No MIDI from arduino #4 Jul 10, 2013, 09:50 pm Yes, thanks, I was using pull-downs, and that was the error. This is the default and has always been the case and always worked fineIf I change Midi Channel to 1 , no playbackIf I change Midi Channel to anything from 2-16 Do you really need it outside the main loop?why are you using like this:Code: [Select]
void StopPlaying(int StopReading)
or this:Code: [Select]
ButtonStopState = StopReading;
('im not saying it

If passed time is equal to hold time (let's say 2000ms), send midi message.Maybe that would work...Oh, sorry, I misunderstood, I thought you meant trigger the debounce on release. Later this week I will get a Focusrite iTrack Dock and check playing midi and audio through that interface as well.So you are probably right that it could be a problem I think you should try opening up Patchage once and try connecting from there it will be easier. see it here jimknopf Junior Member Posts: 116Joined: Sat Jul 05, 2014 6:31 pm Hasthanked: 3 times Beenthanked: 27 times Private message Top Re: Hanging midi notes with external controller by pdh »

You might want to take a look at that... I should have mentioned this too, I apologize. jimknopf Junior Member Posts: 116Joined: Sat Jul 05, 2014 6:31 pm Hasthanked: 3 times Beenthanked: 27 times Private message Top Re: Trouble with IAA midi by jimknopf » Fri Jul Microsonic PolySynth is the worst offender at both dropping and hanging notes.

SONAR Platinum x64, 2x MOTU 2408/PCIe-424 (24-bit, 48kHz) Win10, I7-6700K @ 4.0GHz, 24GB DDR4, 2TB HDD, 32GB SSD Cache, GeForce GTX 750Ti, 2x 24" 16:10 IPS Monitors #4 jkoseattle Max Output I also get sound from Youtube videos. ZynAddSubFx supports both ALSA and JACK audio back end. jimknopf Junior Member Posts: 116Joined: Sat Jul 05, 2014 6:31 pm Hasthanked: 3 times Beenthanked: 27 times Private message Top Re: Hanging midi notes with external controller by Hiltmann »

With some controllers I also got hanging notes (for example Kingkorg), with others just missing notes to a bigger or smaller degree. I should really sit down and think about what I can do before posting here. sdesign New Member Posts: 43Joined: Sun Sep 22, 2013 8:50 pm Hasthanked: 0 time Beenthanked: 6 times Private message Top Re: Trouble with IAA midi by jimknopf » Thu Jul Any thoughts?

I begin with camera connection kit setups without additional hardware interface (Focusrite or others).First I have to mention, I found out that the comparably best results happen with Apples original connection Quotesomething i just though...here:Code: ButtonStopState = StopReading;wouldn't it be betterCode: StopReading = ButtonStopState;or is it the same?I'm not sure, but I believe that in that case the ButtonStopState would never change, Glad you've been able to reproduce the issue! When I start to record, Pro Tools records every key I press on the keyboard, but there are no sound from the VI and no activity on the input meter.

So I know it's not the controller or USB connector and it is not likely the iPad that is the issue. Defaulting to NULL backend." window . Hardware is all connected properly.Any help is appreciated!

ForumActive ThreadsSearchHelpLoginRegister NotificationErrorOK > FORUMS > VIENNA SYMPHONIC LIBRARY > Vienna Instruments & Ensemble Software > [SOLVED] "No MIDI devices are configured" Forum Jump VIENNA SYMPHONIC LIBRARY - Vienna Instruments

Tom September 14, 2016 04:01 0 votes Share Facebook Twitter LinkedIn Google+ Permalink KUVO Radio DJsounds Ibiza Pioneer Pro Audio Google Twitter Facebook YouTube © Pioneer DJ privacy policy terms of You cannot reply to threads in this forum. bloc August 2013 Checked the 6n137 Mine has 2 dots on both side so i fliped in around and now it works… Silly problem But thx allot of course bloc August Under JACK Audio Connection, I clicked "Setup," the under Setting tab, in lower R corner, set "MIDI Driver" to "seq." Then I opened ZynAddSubFX - JACK.

Went to start the next one, opened up a new project, and no sound.Digital piano will not play backRack mount synth does not play eitherMidi events are being recorded successfully (digital User Name Remember Me? Please be assured that there is a problem, a big problem. vBulletin 2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.

Adv Reply March 21st, 2014 #6 kazoo View Profile View Forum Posts Private Message First Cup of Ubuntu Join Date Nov 2007 Beans 5 Re: No sound from MIDI instrument Does the MidiSport have an event filtering/routing capability? Settings:- polyphony: 32, no change of behavior at 64- hardware latency 256 (iPad Air 128 Gb)- large recording buffer off- sample rate 44.1 khz- no sustain pedal connected3.+4. My activities English (US) Español Français Italiano 日本語 Community Have a feature request or suggestion?

Johnny V Sonar Platinum 23-1 Home StudioFocusrite Scarlett 6i6 / Tascam us1641My Build i5 quad core 16 Gigs RAM W10Laptop Sony Vaio P4 1.8 Hz 3 GB Ram W7Roland A49 Thread Tools Search this Thread Display Modes #1 08-24-2012, 04:59 AM JohannesR Member Join Date: Aug 2012 Location: Norway Posts: 3 (SOLVED)No MIDI input activity and no sound Also anything in between those - It is almost certain to turn out to be a soldering connection that looks solid, but is not :) Adrian August 2013 Check if the