Fix Solved: New Build:No USB 2.0 Tutorial=

Home > Solved New > Solved: New Build:No USB 2.0

Solved: New Build:No USB 2.0

Passing parameters to the kernel was not a new concept for me, but how pass the actual parameter was. I then replaced the memory and power supply. Sorry for any useless information, I just wanted to be sure all my bases are covered. Computer Type: PC/Desktop OS: Windows 10 x64 Quote Pendaws View Profile View Forum Posts Private Message Visit Homepage Member Posts : 279 Windows 10 Pro 64bit 1607 (14393.726) New 18 http://sumolinux.com/solved-new/solved-new-build.html

If this were on my bench, I believe I would try another HD...and/or completely wipe this drive with Activekilldisk, DBAN, etc., and start from scratch with a fresh Win 7 install. The following is what I have ended up with.# Install from DVD #- Bios starts and boots CentOS 6.4 (64 Bit) to the installation menu. Windows 7 has no need for BIOS legacy support, in fact it can interfere sometimes, so set these options: Legacy USB = Disabled EHCI Pre-Boot Driver = Disabled XHCI Pre-Boot Driver The motherboard CD? http://www.tomshardware.com/answers/id-2406623/build-usb-mouse-video-signal.html

This is a confusing one, as you mention that it works fine in the bios, but not w/ a boot disk, because a boot disk is running outside of windows, not Searching the web I found an explanation to what might be the issue. meters.txt Final solution:1) edit /etc/grub.conf2) added amd_iommu=on to kernel stringExample: kernel /boot/vmlinuz-2.6.17-10-generic root=UUID=317464f6-8be2-4f54-88e3-694dcc8cd3c4 ro quiet splash amd_iommu=on3) reboot - with keyboard and mouse pugged into USB 2.0 port4) System should reboot

My guess is that your install media is corrupt, as it seems to me that the USB drivers are not installing. #3 katz, May 6, 2016 Majestic Expand Collapse Active Once the USB 2.0 controller was corrected, the network card started to function correctly. Click to expand... Now for the problem.

I'm also hypothesizing that it may be the case shorting the mobo... I did see a post regarding the use of IOMMU (Input/Output Memory Management Unit), being enabled in the BIOS. Wouldnt recommend MSI MB either = cheap nasty hardware #2 frase, May 6, 2016 katz Expand Collapse Well-Known Member Likes Received: 402 Location: Southeast Penna. I reboot again and went to "repair my computer..." again, NO Keyboard and mouse???

Top .42 Posts: 1 Joined: 2014/02/13 12:09:15 Re: [SOLVED] Keyboard and mouse on USB 2.0 dead with 990fx/s Quote Postby .42 » 2014/02/13 12:16:35 Just registered in this forum to thank My rig: Motherboard: ASUS P6X58D-E LGA 1366 Intel X58 SATA 6Gb/s USB 3.0 ATX Intel Motherboard Graphics cards: (2x) MSI N250GTS TwinFrozr 1G OC GeForce GTS 250 1GB 256-bit GDDR3 Use the FAQ Luke Top Display posts from previous: All posts1 day7 days2 weeks1 month3 months6 months1 year Sort by AuthorPost timeSubject AscendingDescending Post Reply Print view 10 posts • Page Do you hear any?

I can see no reason why your keyboard/mouse would not be detected during Windows 7 setup. https://www.tenforums.com/general-support/26775-new-build-z170-usb-3-windows-7-vs-10-a.html Don't particularly want to wipe my SSD and start over, as I had to do that a year ago when my primary drive failed. it happens, sometimes the MS default drivers on an install just arent compatible at the start.Click to expand... Alternatively, I could upgrade to Windows 10 on my computer as is, and then see if I get charged for a new OS when I change to the new motherboard.

If it is an Intel, you will more than likely find it has Intel USB. check over here How can a Horror from Beyond Reason reliably communicate with mortals? Irv S. one bent pin is all it took Thanks all for the suggestions..

What risks would I be taking? Thanks Plug in Pray. So, that makes me think that I could use the USB 2 port (for my keyboard and mouse) when I connect my SSD to the new motherboard. his comment is here As I need to tear my existing apart and remove the specific MB drivers before connecting to a new MB, I was looking for more information before making the switch.

It almost sounds like you need to install MSI's drivers for this to work, but that would be a numbskull move on their part. Why am I exploding during lightning storms? Accept This Answer · Accepted Answer · Reports: · Posted 6 years ago Top ProstheticHead Posts: 3281 This post has been reported.

I might even be wrong about the Kernel and maybe the system is simply missing the modules (Drivers) to function properly.

share|improve this answer answered Dec 11 '14 at 3:19 Keychain1 11 I did try that. I have personalized taskbar, start menu, registry... Boot to a Linux/other CD & see how it works. Please click the link in the confirmation email to activate your subscription.

Unmannedperson, are you getting any beeps or anything to indicate your mobo is getting power, cooling fans? So there you have it! For anyone interested in learning more about kernel parameters, such as the two mentioned above in this thread please visit the follow site.https://www.kernel.org/doc/Documentatio ... http://sumolinux.com/solved-new/solved-new-build-problem.html So I tested your suggestion of passing ?amd_iommu=on?

mails LOL!! I think you mean for booting from USB3? If the keyboard and mouse still doesn't work even on Windows 8.x setup, then it's likely something dodgy is up with your motherboard. I boot up using hiren's boot CD, no mouse and no keyboard there either.

Have a play with the BIOS settings yourself along the lines I mentioned, meanwhile I'll do some more research... –misha256 Dec 11 '14 at 18:38 I have combed through asked 2 years ago viewed 74114 times active 1 year ago Related 0Keyboard and Mouse stuck unexpectedly in Linux and restart automatically in Windows?5Windows 7 can't find driver - deactivates keyboard But I would not carry over a power supply, for the cost of a new one is cheaper than the risk of the old one failing. My thought was to transfer my hard drives, power supply, DVD player, and graphics card to a Z170 machine.

First of all, I wish to apologize if I break any forum rules, but when I tried to visit the page I kept getting "MediaWiki internal error." followed by a long Or....update to Windows 10 now, and then move? As long as you plug the keybaord and mouse into the USB 2.0/1.1 ports: Few more things to try: In BIOS setup, reset all settings to factory defaults, save and exit. EDIT 2: per request: Motherboard: GIGABYTE GA-Z97X-UD5H Keyboard: Microsoft Sidewinder x4 Mouse: Logitech G600 There's also a standard Microsoft USB keyboard I tried, but I'm not sure the model number.

If no luck... no go, remove 2 sticks of memory and try again.